Odd Molly alkoi kunnianosoituksena Venice Beachillä 1980-luvulla eläneelle Molly-skeittaritytölle, joka kulki elämässä omia polkujaan ja uskalsi tavoitella unelmiaan. Tavoitteemme on inspiroida muita tyttöjä samaan. Mallisto mallistolta tasoitamme tietä uusille Mollyille auttamalla tyttöjä toteuttamaan mahdottomimmat, uskaliaimmat ja oudoimmat unelmansa.

Katso projektit Hae Tietoja

Odd Molly paljastaa:

ODD PROJECT -PROJEKTI NRO 1

Katso, kuinka Emelie Ekenborn toteuttaa unelmansa ja lentää metsän lohikäärmelintuna – puoliksi naisena, puoliksi lintuna.

”Kaikkialla maailmassa kerrotaan myyttisiä tarinoita metsiä vartioivista maagisista linnuista ja lohikäärmeistä. Ne ovat voimakkaita vapauden, taian ja rohkeuden symboleja – vastakohtia nykyajan elämäntavallemme, joka erottaa meidät luonnosta. Unelmani on rakentaa moniin erilaisiin myyttisiin olentoihin pohjautuva metsän lohikäärmelintu ja lentää metsän yli puoliksi naisena, puoliksi lintulohikäärmeenä.”
Nimi: Emelie Ekenborn
Ikä: 33
Asuinpaikka: Tukholmassa Ruotsissa
Ammatti: lavastaja

Lue lisää
Oikeanpuoleisen kuvan otsikko

ERITYISKIITOKSEN ANSAITSEVAT...

Graffititaitelija EBBA CHAMBERT

Koska Odd Project -projekteissa pyritään työskentelemään ainoastaan naispuolisten taiteilijoiden, valokuvaajien, suunnittelijoiden ja muusikoiden kanssa, jokainen niistä tasoittaa samalla tietä muille maailman lahjakkaille naisille.

Tapaa naiset, jotka tulkitsivat ja auttoivat herättämään eloon Emelien vision, suunnitelman ja luonnokset metsän lohikäärmelinnusta ja hänen asustaan!

Ikä: 25
Asuinpaikka: Kööpenhamina
Tausta:
”Koulussa minulla oli ongelmia kaikkien opettajien kanssa, paitsi yhden, joka ymmärsi, että pystyin keskittymään paremmin silloin kun piirsin. Niinpä opiskelin 2 vuotta taidekoulussa Göteborgissa, mutta käsitin lopulta, etten tarvitse koulun tunnustusta tai lupaa keneltäkään tehdäkseni sitä mitä haluan. Ensimmäinen näyttelyni järjestettiin Urban Art -tilassa Göteborgissa, ja pian tämän jälkeen pääsin Kööpenhaminaan maalaamaan ensimmäisen seinäni. Olin niin innoissani, että maalasin 18 päivää yhtä soittoa.”

Tutustu Ebban muihin töihin osoitteessa www.ebbachambert.com

”Minua kannustaa ja inspiroi ihmisen ja tuntemattoman välinen kohtaaminen”

Musiikin takana TULA

Tula on ruotsalainen taidepopprojekti, jossa jokainen laulu kertoo jakson tarinasta. Seikkailun päähenkilön nimi on Tula.

Berliinissä asuvan ruotsalaiskvintetin laulu on hienostunutta mutta voimakasta, ja bändin musiikki on omintakeinen yhdistelmä orgaanista ja elektronista poppia.

Bändi muodostui viikon sisällä, kun jäsenet muuttivat yksi toisensa jälkeen Berliiniin, ja yhdessä se muutti löytämänsä hylätyn varaston yksityiseksi studioksi, jossa se vietti vuosia hioen samalla soundiaan live-yleisöjen edessä. TULAsta on tullut kiinteä osa Berliinin klubiskeneä, ja se on esiintynyt livenä eri puolilla Saksaa ja muualla Euroopassa.

Lue lisää osoitteesta tula.nuAsu: ULRIKA SVALLING

Ikä: 62
Asuinpaikka: Tukholma
Tausta:
”Jo teini-ikäisenä aloin ommella ystäville vaatteita – ”Lontoo-tyylisiä”, jollaisia ei löytänyt silloin paljoakaan Ruotsista. Kun olin 17-vuotias, muutin Tukholmaan hankkiakseni kunnollisen vaateompelijan koulutuksen. Työskentelin hetken aikaa mallina Pariisissa ja Lontoossa ennen kuin aloin luoda omia muoti-ideoitani yhdessä Vivianne Tvillingin kanssa yrityksessä Kläder & Sånt Tukholman vanhassakaupungissa. Siitä lähtien olen tehnyt kaikenlaista, kuten ommellut asuja Ingmar Bergmanin elokuvaan Fanny ja Alexander, opettanut sekä järjestänyt kokeita ja karsintoja Central St. Martins -taideyliopistossa ja Royal Albert Hallissa. Silti työskentelen koko ajan muodin parissa.”

Ullrika Svalling

Ramar

Mikä on ollut kaikkein inspiroivinta?
”Sitä on vaikea sanoa. Olen 100-prosenttisesti intohimoa, ja mottoni työssä on: ”Älä koskaan luovuta”. Jotain uutta ja mielenkiintoista on aina kulman takana."

Valokuvaaja ANNA BERGKVIST

Ikä: 29 

Asuinpaikka: Tukholma
Mikä inspiroi sinua?
Minua motivoivat asiat, jotka provosoivat minua ja vaikuttavat tunteisiini, kuten epäoikeudenmukaisuus, ennakkoluulot ja ihmiset, joilla ei ole empatiaa. Löydän inspiraatiota kaikkialta päiväunelmista arjen realiteetteihin.
Minkä muiden projektien parissa olet työskennellyt?
Rakasta projektien parissa työskentelyä! Muutama vuosi sitten osallistuin erääseen näyttelyyn latvialaisessa orpokodissa toteuttamallani valokuvaprojektilla. Olen myös matkustanut Vietnamiin valokuvaamaan tarinaa tehtaissa työskentelevistä naisista. Olen taistellut hyttysiä vastaan kuvatessani elokuvaa Taalainmaan metsissä Ruotsissa ja dokumentoinut Kurdistanin vuoristossa sijaitsevan pikkukylän asukkaiden elämää.

Tutustu muihin Annan töihin osoitteessa www.annabergkvist.com

Tutustu aiempiin hakijoihin